Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amit a Minecraftról tudni kell

2013.01.11

 

A Minecraft egy, az internetről letölthető játék. Játszható offline (regisztráció nélkül) vagy a játék megnyitásakor megjelenő ablakban való bejelentkezéssel, akár a többi játékossal együtt is. Különféle módokban játszható: Kreatív, túlélő(angolul survival), hardcore. A három játékmenet között rengeteg, szembeötlő különbség van. Kreatív módban bármilyen mennyiségű block (kocka, különféle építőelem, a Minecraft ugyanis kockákból épül fel)  a rendelkezésünkre állhat, nem szükséges a karakterrel a túlélésre összpontosítani, mivel nem lehet meghalni amikor egy mob (a Minecraft élőlényeit, a növényeken kívül moboknak nevezzük) megtámad, ha magas helyről leesel, és éhen sem halhatsz. Szabadon repülhetsz, és egyetlen kattintással rombolhatsz és építhetsz. Ezzel szemben a túlélő módban a karakter túlélése az elsődleges feladat. Óvakodni kell a nem békés moboktól, és óvatosnak kell lennünk a magas helyekről való leeséstől is, valamint a karakter éhezését is okos dolog elkerülni, ha csak nem a halál a célunk. Itt a blockokat már nem lehet egyetlen bal kattintással eltünktetni, és gyakran a megfelelő eszközzel is igen sokáig lenyomva kell tartani a gombot a kocka eltünktetéséhez, de a jó hír, hogy az építés ugyanolyan gyorsan, jobb egérgombbal megy. A hardcore megint más világ: egyetlenegy életed van (a tólélőben lévő tízzel szemben) tehát sokkal jobban vigyáznod kell magadra, bár mindezen túl ugyanaz, mint az egyszerű túlélő mód.

Sok verzióban beállítható a világ:

 

Teljesen lapos (az ezen a képen látható építmény/falu nem feltétlenül lesz rajta a te mapodon is, ha úgy állítod be):

 

Alapértelmezett (ehhez a képhez csak annyit, hogy nagyon fontos, hogy ennél, és a következő beállítási formánál igen változatos lehet a táj.... előfordulhatnak sivatagok, erdők, tengerek, dombok és hegyek stb.):

 

Végül a nagy biomok (amikor először próbáltam ki, picit megszeppentem, látva a sokféle gigantikus méretű elemet... hegyeket, tengereket, krátereket és barlangokat... bár néhány részlete nagyon lapos, de hát kell építkezési terület is, nem? ):

 

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezeket eddigi tapasztalataink alapján írtuk össze, tehát lehetnek benne apró tévedések. Még egy pár apróságot megemlítenék azért a Minecrafttal kapcsolatban:

A világok végtelenek, tehát bármilyen messzire elmehetsz. Különféle verziói, valamint rengeteg kliense van. Én és Lara a MesterMC (Mester Minecraft) kliensét részesítjük előnyben, bár másik verziókon is játszunk. Íme egy pár kliens letöltésének az elérése:

http://mestermc.hu/regisztralas.php  (ez a már említett MesterMC)

Blogger Templates

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

...

(Andi128, 2016.10.17 01:46)

Sziasztok! Én is a MesterMC kliensen játszom. A többieknek annyit elmondok, hogy a MesterMC magyar és egy csomó videós is azzal játszik pl.: Anett és Ancsa, norbijo99, stb. És én igazából nem teljesen tudom, de állítollag nem teljes a minecraft világ. Én azt hallotam hogy a végén láthatatlan block van de még kreatívba sem lehet kiütni. Figyelemztetés: Csak hallotam!

andráshida

(martin, 2015.03.21 13:07)

nincs

világ

(kritikus, 2014.08.09 23:06)

A világ nem végtelen a spawntol számított 3 millió blokra eltünnnek és nem lehet felszedni vagy lerakni

karakter

(JátékosVagyok, 2013.07.26 09:01)

melyik billenytyügombot kell megnyomni ahoz hogy saját karakterem lássam és nem az E betüre gondoltam .

Re: karakter

(lara(szerkesztő), 2013.08.04 19:48)

szia,nem tudom pontosan mire gondolsz de ha arra gondolsz amire én akkor az f5,de már lehet megkaptad a kérdésedre a választ.