Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Emolu Ntounka

2012.08.13

Emela Ntounka- Az elefántgyilkos

A Kongói Demokratikus Köztársaság területét akár nevezhetjük a valódi elveszett világnak. Az ősi és érintetlen dzsungele több legendának is otthont ad. Mokele Membe, és társai. Mondjuk érthető, az ország legnagyobb része a trópusi erdők zónájába esik, így épp elég táplálékot és búvóhelyet nyújthat az őskorból visszamaradt nagytestű állatoknak.

Most az Emolu Ntounkáról lesz szó.

Ez a lény a Kongói Likouala mocsárba rejtőzködik. A leírások egy kétéltű lényről szólnak, amelynek négy lába van, zömök nyaka van, sima bőre, és vastag farka.

A legérdekesebb a fején lévő elefántcsontszerű szarv. A bennszülöttek azt mondják, hogy morgásokat és horkantásokat ad ki.

Hírhedten agresszív, a szarvával állítólag kibelez olyan nagy állatokat mint az elefánt. A neve lingala nyelven, azt jelenti, hogy Elefántgyilkos.

Ez érdekes dolog, mert a mokele membe a vízilovakat rühelli, addig ez a lény az elefántokat tekinti vetélytársának a táplálkozó helyen.

1933-ben J.E. Hughes megemlíti „18 év a Bangweulu tó mellett” című könyvében, hogy a benszülöttek levágtak egy ilyen állatot a tó partján.

 

1954-ben Lucien Blancou helyi vadőr először említi, hogy a lény elefántokat támad meg.

 

Az 1981-es expedíción, amely a mokele membe nyomában járt, Dr. Roy Mackal legalább annyi megfigyelést gyűjtött az emolu ntounkáról, mint a kongói saurupodáról.


 

 

2004-ben a francia Michel Ballot, egy fából készített emolu ntounka szobrot fotózott le Észak-Kamerunban.

 

Két elmélet van:

1.Dr. Roy Mackal véleménye szerint ez a lény egy túlélő ceratopsida. Ez régen biológiailag lehetetlenek, mivel a ceratopsidák /triceratops is ebbe a csoportba tartozik/, csak Észak Amerikában és Ázsiában fordultak elő, de az Ajkaceratops megtalálása hazánkban, amely bizonyítja, hogy a ceratopsidák bizony nyugatra is elterjedtek, tehát bizonyos fajaik a nagy Európai szigettengeren eljuthattak Afrikába, és talán ma is élnek az utódjaik.

 

2.Loren Coleman véleménye szerint ez a lény egy eddig nem ismert orrszarvúfaj, amely víziló szerű életmódot fojtat. Mondjuk fura a hüllőszerű farok, de a többi pászol. Lehetséges, hogy valami avatisztikus visszafejlődés hatása a farok, és talán ebben a környezetben hasznát vehetti.

 

A kongó medencében találták meg az okapit, a hegyi gorillát, és talán más nagy testű állatokra is bukkanhatunk. Ezzel zárom soraimat...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.