Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


12. fejezet- Az évzáró előkészületei

2012.06.22

 Mivel a fiúknak már nem volt lakhelyük és Yuriék alapból árvák, így megegyeztünk Sofiékkal, hogy Yuri, Elena és David náluk marad, Rain pedig nálunk lakik majd egy időre. A gondviselőknek nem vot kifogásuk a dologban, csak annyi, hogy ne csináljunk semmi hülyeséget. Eltelt egy hét, két hét, egy hónap teljesen ugyanojan, unalmas pillanatokkal, attól eltekintve, hogy mivel Rainék is a mi sulinkba kellett hogy iratkozzanak, nehogy feltűnést keltsenek, minden lány Rainra meg Davidra tapadt és szegényeknek csak a nap végén volt nyugtuk, de aztán megoldottuk, hogy egyik reggel Rain és én kéz a kézben mentünk suliba így róla leszálltak, de Sofit nem érdekelte ez a dolog, mivel ő általában lusta tanulni és szünetben pótolja ezt a lánymosdóban. Persze Davidet annál inkább zavarta, ugyanis a 29 fős osztályból összesen 5 lány volt az, aki nem érdekelte. Én, Sofi és Linda, mivel ők tanultak a lánymosdóban és az osztály két "menő csaja" akiknek már volt fiújuk. Persze azért szerintem kicsit élvezte is, hogy ő van a középpontban, de inkább lett volna Sofival, mint azokkal az idegesítő, visítozó plázacicákkal. Az mondjuk egy másik dolog, hogy Yurit nem is érdekelte senki, mivel eléggé... mogorva, de mindenkivel. Elena meg két évvel fiatalabb.

Egyik nap arra eszméltünk, hogy egy hét és évzáró. Ez nem is volt probléma, egészen addig, míg az ünneplőcuccról nem volt szó. Ugyanis Rainnek és Davidnek nem volt ünneplő ruhája. De Sofinak megint akadt egy jó ötlete, bár nem értem, hogy egy ilyen alacsony IQ- val rendelkező személynek hogyan lehetnek ilyen jó ötletei... Mindegy is. Szóval az osztályfőnöki óra után, amikor is elmondtak mindent, ami az évzáróval kapcsolatos, odajött hozzám, és előállt ezzel a csodálatos tervvel, bár még mindíg homályos, hogyan vanak ilyen jó ötletei. De tényleg. Néha úgy viselkedik, mint egy elsős. Na jó, valljuk be, ennyire azért nem rossz, és ne sértegessük az elsősöket. Inkább, mint egy troll. Na jó, az is igaz, hogy a trollokat se illik sértegetni. Inkább... na jó, hagyjuk is, maradjunk annyiban, hogy nagyon... egyedi. Szóval odajött hozzám ezzel az ötlettel:
-Lara! Lara! Várj már meg Lara! Na  végre hogy utolértelek - Gondolom leesett, hogy ez nem az ötlet még, csak nagyon lemaradt, mert óra végén még beszélgetett Daviddel. - Arra gondoltam, hogy esetleg kölcsönkérhetném a bátyám ruháit. - Ugyanis Sofi bátyja akkor 22 éves volt és már 3 éve elköltözött a barátnőjéhez, de a cuccai nagy részét otthagyta, mivel már nem kellettek neki.
-Ragyogó ötlet! -válaszoltam. -De honnan lesz két ünneplőnk?
-Nálunk mindenkinek 2 ünneplője van, ha az egyik esetleg elszakad, összekenjük vagy hasonló.- mondta.
-Aha. Akkor tökéletes. És... szerinted jó lesz a fiúkra a ruha? -kérdeztem, mert ha meg is van a ruha, az nem azt jelenti, hogy biztosan jó is rájuk.
-Tuti, mert a bátyám is ennyi idős volt amikor hordta. Amúgy van még egy aprócska gond. Elenának és Yurinak nem kellene ruha?-kérdezte teljes kétségbeeséssel a szemében.
-Nyugodj meg. -Válaszoltam higgadtan, ekkor valaki nekemjött a folyosón, erre utánaüvöltöttem:
-Te köcsög állat, nézz már az orrod elé! -Aztán nagyot sóhajtottam és visszanéztem Sofira. - Nekik van ruhájuk, mert az árvaházból elhoztak pár cuccot ami kellhet.
-Nagyon jó. Akkor mi lenne ha ma délután mindenki átjönne hozzánk és mindenki felpróbálná a ruháját. Csak előbb megírjuk a leckét. -kérdezte, amiből azonnal leszűrtem, hogy nem értette, amit a tanár magyarázott matekórán.
-Persze. Akkor majd olyan négy- öt óra körül megyünk. -ekkor megszólalt a csengő és bevonultunk a tanterembe. 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.