Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


6. fejezet- A vérző szikla

2012.01.21

Úgy tűnt bízhatok benne.
-Nos? Akkor jössz vagy nem?- nézett rám mosolyogva.
-Ömm izé i-ig-igen.-válaszoltam kissé dadogva, mert nem igen tudtam mondani semmit.
-Akkor kövess. És nem kell félned. Amíg mellettem vagy, senki és semmi nem bánthat téged.- mondta kedvesen. Válaszolni akartam, de egy árva szót sem sikerült kinyögnöm, csak bólintottam, jelezve, hogy mehetünk.

A vámpír elindult az egyik fal irányába. Amikor azonban indultam volna utána, hirtelen zokogás tört ki Larából. Odafutottam a ketrecéhez, és lehajoltam hozzá.
-Mi baj van Lara?- a vállára tettem a kezemet (éppen csak át tudtam préselni a karomat a ketrecen)
-Sofia, én nem...nem bírom tovább!!!!-felüvöltött a fájdalomtól. Röktön a vérfarkas felé kaptam a tekintetemet:
-Mi történik vele?! Válaszolj!- de nagy megdöbbenésemre nem undorító vérfarkas képében pillantottam meg, hanem egy izmos, kék szemű, vörös hajú fiú állt előttem.
-Ugyan. Semmi baja nem lesz. Először én is így reagáltam... de látod, még élek, semmi bajom. Ne aggódj miatta. A fájbalom majd idővel enyhül.- mondta sejtelmesen, és olyan tipikus "ne kérdezz többet, elégedj meg ennyivel" tekintettel nézett felém.
-Rendben... De arra kérlek... Azaz ha megkérhetlek... Vigyáznál Lara-ra amíg távol vagyunk?
-Ahogy gondolod. Na de menjetek... Ahogy elnézem Dav... Vagyis... Csak menj! -mondta. El is indultam a vámpír felé. Ő felém fordult. Aztán átnézett a vállam felett.:
-Ra! Tényleg vigyázz Lara-ra. Ha Sofia barátnője, akkor talán még fontos is lehet! És még valami... Megnyitnád esetleg az átjárót?
-Persze.- belenyúlt a zsebébe, és előhúzott belőle egy kapcsolót. Megnyomta rajta a zöld gombot. Ekkor a falból, ami eddig egy átlagos sziklának tűnt, kivált egy jókora darab. És abban a pillanatban elkezdett csordolálni, majd már-már ömleni, valami vöröses folyadék a sziklából.
-Indulhattok! -mondta a vérfarkas.
-Ebbe a gusztustalan "vízesésbe" kell belegázolnunk?- Kérdeztem fintorogva.
-Igen. De siessünk mielőtt bezárul.- mondta a vámpír, azzal csuklón ragadott, és behúzott a kis barlang szájába...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.