Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hápi

2012.10.22

 

Hápi

 

 

 Sárga kiskacsa totyogott a tanya udvarán. Testvéreihez képest kicsi volt és esetlen,ráadásul igazi mamája helyett Flondot, az angol cocker spánielt követte. Flondot cseppet sem zavarta a folytonosan körülötte totyogó kacsagyerek. Hápika gyengécske volt, gyakran elesett, ilyenkor Flond, a pótpapa orrával finoman felsegítette az esetlen kacsát, és türelmesen megvárta, amíg ismét követni tudja őt. Flond nem volt igazi házőrző, szívesebben csengett a tanyán kívül.
  Ahogy Hápi nagyobb és erősebb lett, csatlakozott Flondhoz, és együtt barangoltak a környéken. Egy alkalommal a három tanyával odébb lakó sarplaninai juhászkutya desszertnek gondolta Hápit, és el akarta kapni. Hápi nem vette észre a felé közeledő "ragadozót", nyugodtan tipegett Flond mellett. Flondból, az egyébként igen barátságos kutyából pillanatok alatt vad, dühös eb lett, bátran várta a harcias pásztorkutyát.
  Vendes, a sarplan tombolva igyekezett fogai közé kapni a kacsát, mire Flond rá vetette magát, anyaként védelmezte a rémült Hápikát. Flond pillanatok alatt a földön találta magát, de nem adta fel a harcot. Amíg Vendes Flondot marcangolta, addig Hápinak volt ideje, hogy beszaladjon az udvarra. Később Hápi és védelmezője együtt gubbasztottak a kutyaház előtt. A védekezés sikeres volt, Flond sérülései azonban igen lassan gyógyultak. Néhány hét múlva, amikor a bátor kutya teljesen rendbejött, a két barát ismét nekivágott a tanya körüli erdőnek.
  Egyik nap késő este volt már,de se a kutyám, se Hápi nem jött haza. Másnap délutánig vártam, majd a keresésükre indultam. A tisztásnál megpillantottam Hápit, egyedül totyogott hazafelé. Nyomban megismert, és elém szaladt. finoman csipkedte a lábamat, majd megfordult, és hápogva sietett vissza, a sűrű felé. Azonnal megértettem, a kiskacsa Flondhoz vezet, akivel nyilván valami baj történt. Hápi határozott irányban vezetett a fenyők között, átugrotta az útjába kerülő kidőlt fákat, néha belegabalyodott a gallyakba, de ügyesen kimentette magát, és rendületlenül haladt tovább.
  A rókacsapda a bal mellső lábámál tartotta fogva Flondot, aki megkönnyebbülve vette tudomásul, hogy megérkezett a segítség. Kutyámat kiszabadítottam, és immár hárman sétáltunk hazafelé. Hápi szorosan követte barátját, egy pillanatra sem vesztette szem elől
  Flond és Hápi között igazi barátság szövődött. Flond minden veszélytől védelmezte a kiskacsát, és Hápi, kiszolgáltatva a ragadozóknak, bátran kerekedett fel, hogy bajba jutott védelmezőjének segítséget hozzon. Azóta is együtt járják az erdőt, és egymásnak köszönhetően mindig sértetlenül térnek haza. Barátságuk immár két éve tart, s remélem, még hosszú ideig fennmarad.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.