Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


4. fejezet -A sorsdöntő hír

2012.08.30

Teltek a napok, de nem történt semmi különös. Minden nap belátogatott az orvos Kleo-hoz, hátha meggondolja magát a jobb lábával kapcsolatban, de Kleo nagyon makacs volt és minden unszolás ellenére sem akart beleegyezni a műtétbe. Egy napon, amikor az orvos bejött a szobába, nagy meglepetés fogadta. Kleo éppen az ablakban ült és nézte a kórház melletti parkot.
-Te meg hogy az ördögben mentél oda? -kérdezte meglepetten, de Kleo nem válaszolt. Az orvos odasétált. Ekkor meglátta, hogy az nem is Kleo, hanem Rebecca. A naplaemente fénye vörösre festette a lány haját, így olyan volt, mintha Kleo ült volna az ablakban.
-Mi... hol van Kleo? -kérdezte az orvos meglepetten.
-Elmentek Jack-kel. -válaszolta Becca komolyan.
-Hova.. és egyáltalán.. hogyan???? -mondta az orvos, miközben fel- alá járkált a szobában.
-Én sem tudom. Csak Jack hívott telefonon, hogy Kleo elment és ő is megy utána. Ekkor az orvos elkezdett sírni. Eszébe jutott, hogy Kleo tegnap..... meghalt. Még ő maga sem tudta feldolgozni. Jack nagyon feldúlt volt. Akárcsak Kleo nevelőszülei. Ezek szerint Rebecca még nem tudja. De nem is baj. Ki tudja, hogyan reagálna a dolgokra. Talán úgy, ahogyan Jack, és még egy halott ugyanabban a kórházban két napon belül túl sok enne. Elég az is, hogy Jack állapota kritikus. Kiugrot Kleo szobájának ablakából, a harmadikról.
-Átszállítottuk egy másik kórházba. Kleo állapota romlott. Senki nem mehet be a szobájába... a másik kórházban. -mondta az orvos először határozottan, aztán egyre remegőbb hangon.
-Értem. Kleo erős lány, tudom, hogy egyszer majd újra lovagolhatunk együtt. De nem most. Majd talán egy- két év múlva. Addig gondját viselem majd Moon-nak is. -mondta Becca elmosolyodva, pedig tisztában volt azzal, hogy az orvos nem mond el mindent. Becca felállt, majd odament az ágyhoz, ahol Kleo egy nappal ezelőtt még Jack-kel nevetett együtt....
-Mintha még mindíg itt lenne. Olyan, mintha.... -ekkor egy nagy csattanás hallatszott. Becca rémülten fordult meg. A szekrény üvege betört.
-Majd kicseréltetjük.- mondta az orvos, majd kiment a szobából. Becca leült az ágy szélére. Pár percig ott ült némán, a gondolataiba merülve, majd hirtelen felugrott és kirohant a kórházból. A telefonába beütötte az apja számát.
-Szia  apu, eljössz értem? A kórház előtt vagyok. Nagyon fontos lenne. Vigyél el a farmra ahol Kleo anyukája dolgozik. -hadarta Becca.
-Rendben, öt perc és ott vagyok. -mondta Becca apja, aztán letette a telefont.

-Mi baj, mi történt?- kérdezte Mr. Sullig (Rebecca apja) az autóban ülve.
-Valami történt Kleo-val, de senki sem hajlandó elmondani. -mondta durcásan a lány.
-Elmondom, ha megígéred, hogy nem ugrasz ki egy ablakon sem.
-Mi??? Na jó, megígérem, csak mondd már el az igazat! És azt is, hogy mi van Jack-kel. Már rég nem láttam. Pedig megígérte, hogy ma felhív. -mondta még mindig durcásan, de kissé vidámabban Becca.
-Rendben, de előbb félreállok a kocsival. -azzal lekanyarodott az útról a fűbe.
-Most már elmondhatod. -mosolyodott el Becca.
-Ha ennyire szeretnéd... de hidd el, nem lesz kellemes élmény. Remélem megérted majd. -mondta Mr. Sulling
-Jó, csak nyögd már ki végre! Azaz légyszíves mondd el. -váltott hangnemet Becca.
-Kleo...... meghalt. Jack pedig a hír hallatára kiugrott Kleo betegszobájának ablakából. Az állapota kritikus. Lehet, hogy ő is meghal...
-Nem.... ne viccelődj... AZ IGAZAT AKAROM HALLANI!!!!!! -kiabált Becca, de az apja arckifejezéséből rögtön tudta, hogy ez nem vicc, hanem a valóság. Hát ilyen sorsot érdemel egy 13 éves lány? Előtte lett volna az egész élet, és most...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.